Loyal Royal

.
Jag är trött (Caroline rasar) på alla grupper på facebook som säger något i stil med "Ge alla Viktorias bröllopspengar till pensionärerna" eller "Renovera inte storkyrkan för mina skattepengar".
.
Det är klart att skattebetalarna ska betala för hennes bröllop, och det är mer än helt självklart att skattebetalarna betalar för renoveringen av kulturarvet (om kyrkan inte renoverats utan förfallit hade det kommit FB-grupper om det istället). Och nu får Ockelbo 3 miljoner av kommunens öronmärkta pengar för regionens utveckling (eller nåt sånt) för att smycka byn på bröllopsdagen, göra reklam samt hålla en gatufest och locka turister till "prinsens hemort", och genast skrivs det hundratals kommentarer om hur fel det är på DN.
.
Kul för Viktoria att hon äntligen lyckas få gifta sig. Kul och bra att Storkyrkan får en renovering. Va roligt för Ockelbo att det händer något som kanske kan få byn att utvecklas, kanske få behålla både skola och affär och fortsätta vara en levande liten ort mitt ute i ingenstans.
.
Pengarna som går till bröllopet kommer att ge massor tillbaka till Sverige. Dom pengarna lägger vi på pensionärer, hemlösa, skickar till Haiti... och ger till prinsessan Madeleine så hon får köpa märkesväskor.
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback