fågel, fisk och det som knallar runt på land

Pluggar nu, förut, sen, snart och nån gång där emellan som vanligt. Det gick riktigt bra på senaste tentan så jag tänkte fortsätta på den banan.

Världens bästa man är här hemma nu, han kom i onsdag och som den underbara karl han är så fick jag världens bästa present också. Så nu har jag ett fett fint Nintendo Wii. Roligt Rooooooligt! :)

Ikväll är det maskerad med temat "kom som din första bokstav". Vilket gör att jag ska komma som nåt på bokstaven C. Jag ogillar maskerader (som den tråkiga svenne jag är) och har fortfarade inte bestämt mig. CP känns inte helt pk. Cyklist, cocosnöt, cellulit, cancer, champinjon, chaufför?

Sol ute i alla fall. Nu blir det promenad!

PöZz

Äntligen fredag

Tack alla för igår. Bra födelsedag i labbet.
Fick en jättefin symaskin på posten. Ska premiärköra den ikväll!

Om en stund är det helg...
undrar om jag faktiskt ska ta en helg utan att vara i skolan?
Mm, får väl se!

Respect masken!

Med låga förväntingar på min förmiddag vandrade jag i morse till skolan. Jag förberedde mig med en ordentligt stor kaffe och kände mig redo för en sömnig föreläsning om nånting, maskar, koraller,  nånting .... biologi. En föreläsning av en lektor i biologi, det ämnde jag för allt i världen undviker nästan lika hårt som matte eller fysik.
Men fy mig! Det var superintressant. Vem visste att masken hade ett skelett byggt av vätska som måste hålla ett viss tryck annars kan den inte röra sig? Nu vet jag det, och ni med. Coola maskar. Nästa gång jag ser en ordentlig daggmask ute så kommer jag att plocka upp den och detaljstudera. Kanske dela lite på den också för att kolla ordentligt. Även djur som amfibier och mollusker har vunnit min respekt idag, så jag antar att det samma gäller dem.

Det finns så mycket jag vill lära mig. Massor av ämnen jag vill läsa. Jag är så fruktansvärt lyckligt lottad som kan få gå på högskolan. Jag kommer att läsa i hela mitt liv!! Ju fler ämnen jag snuddar vid desto mer vill jag bara toalt djupdyka och lära mig allt!!


 


Ledig

Jag klättrar på väggarna.
Jag har haft helt sjukt mycket att göra sen nyår och helt plötsligt blev det lugnt i två dagar. Det är inte ens roligt att slappa och slökolla på tv när man får. Eller jo det är skönt att vara ledig men att göra ingenting är inte min grej, jag jobbar lixom inte så längre. Så idag har jag bakat morotsbröd på dinkelmjöl med solroskärnor samt gjort en tacosinspirerad tomat- och köttfärspaj. Jag har skrivit rent alla mina handskrivna recept på datorn samt ritat upp en budget. Filat fötter och skrubbat kroppen och gått på promenad med katten. Till detta har all opera jag kunnat hitta av Malena Ernman spelats.

Va på en mycket trevlig tentafest igår också ja, det va gott med vin!


Att vara mamma

Tentavecka och krasslig.
Det märks på skruttekatten att jag inte är världens roligaste morsa den här veckan. Han är som en blanding mellan en apa och en nyårsraket om nätterna. Dessutom är min granne en helt iq-befriad fiskpinne som hade en "tisdagsfest" med högsta volym igår.

Sömn?
Det är för losers.


Sådärja

Gick till skolan.
Gick hem.
Sovit i tre timmar.

Såg ett halv reportage om nån högskola nånstans där det fanns ett utbildningsprogram som handlade om nånting... jaja skit samma. Det intressant var meningen "De här är de svåraste kurserna man kan gå i Sverige". Asså det måste ju vara väldigt individuellt vad som är svårt eller inte, och bero väldigt mycket på förkunskapen? Jag har därför letat upp några kuser/program Jag skulle tycka var det svåraste i Sverige;
Jonglering, 15 hp
Massmediearabiska, 7,5 hp
Hipplogprogrammet - stallchef, 120 hp
Karriärövergång för idrottare, 7,5 hp
Partiella differentialekvationer, 7,5 hp

Nåt för mig att bita i i framtiden kanske!!?


Reservdelar sökes

Hur kan jag bli sjuk NU? Det är ju tentavecka! Min kropp har alltid förut ställt upp på att kunna kämpa på tills man är klar... men nu helt plötsligt lipar den åt mig och drar ner mig i febersjuka och hostattacker när det passar som allra sämst.  Vafan? Du kroppen... skärp dig, annars byter jag ut alla delar man i skrivande stund kan till plast!

o-helg

Satt i kyrkan i två timmar. Det var verkligen inte värt 500:- och tror inte jag skulle göra om det för 1000:- heller. Det va så himla kallt. Typ fyra grader, fuktigt och dragigt. Det nya värmesystemet bestod av infravärme från taket. Jag blev lite varm mitt uppepå huvudet, det var fruktansvärt frustrerande retsamt och jag hade helst sluppit den värmen helt. Man fick inte gå någonstans och ingen toalett fanns det. Så när vi väl fick resa oss och lämna frysen så fick jag besöka ett utedass fullt med bajs. Nej en helt klart ej godkänd dag. Mina fötter och ben var isbitar och det tog ett dygn innan kroppen kom ifatt med uppvärmingen av alla kroppsdelar. Fy.

En vecka till tenta.
Jag ska gå upp tidigt och sova sent alla dagar. Inkl idag. Det finns ingen helg. Det finns bara ben.

Jag saknar Tim något fruktansvärt. Han gör sin plikt för landet i Sthlm nu igen. Ja det får väl vara okej. Men nu vill jag ha hem honom. Svenska staten får försöka klara sig utan han ett tag, för han är min också. Innan Afganistan får låna honom....



upploppet

Snart tenta, bara en tentavecka kvar. Det brukar resultera i att jag hittar på ursäkter till att inte plugga, som att storstäda och sånt. Det har dock inte hänt. Jag pluggar som fan och när jag är hemma sitter jag här i min fåtölj och googlar ovärda grejer samt kollar konstiga klipp på youtube. Mitt hem har förfallit. Min mamma skulle inte vara helt nöjd med min situation här hemma. Men då jag oftas är stressad är det rätt skönt att allt ligger överst.

I morron ska jag sitta tre timmar i en kyrka medan de testar sitt nya värmesystem, sen ska jag svara på frågor om hur jag fann värmekomforten. För besväret får jag 500:-. Tack och bock, lagom arbete. Det kommer att bli första gången jag pluggar in djurben sittandes i kyrkbänken, tror det kommer att bli kossans främre del. What would Jesus do? Troligen inte det.