Samoa

Tsunami nere på Samoa där Sebbe och Fanny är. Inte kul alls. Men det verkar som att allt är Ok med dom. Men andra är döda. Nu gick de precis ut med en tsunamivarning igen... vafan är det här? Ta hand om er där nere nu!

Kom hem!!

Summering av helgen


I fredags var vi ut ett gäng och åt fin mat och sen såg vi Flickans om lekte med elden. Bra film men boken var bättre.

I lördags var det barnkalas. India fyllde 3 år, lilltjejen. Hon var bara en liten skrutt första gången jag såg henne. Och nu är hon stor. Det blev iaf bullar, tårta och mycket dans. Det var drag på den festen!!
Sen hade vi förfest med lite mindre dans men med sällskapsspel och Gurras vindunk. Efter det var det kåren, mycket konstig kväll men ja haha (lönehelg...). Shakers och öl och sen blev det efterfest. Jag är fan 22 år, alltså knappas 20 längre. Och ja, följakligen efter att 07.30 dragit i mig mitt sista glas vin mådde jag som jag förtjänade då jag vaknade halv två. Söndagen fanns aldrig.

Det blev istället måndag. Idag började min nya kurs Projektekonomi och projekthantering. Verkar skitbra. Det är så himla kul i skolan. Är pepp! Men tror kursen är rätt svår. Taxeberäkning och sånt heter föreläsningarna... tur att jag fick en bra grupp.

Mycket bra helg. Ingen verkar minnas lördagen till fullo men på det hela taget tror jag de flesta är rätt nöjda ändå.

Och i morron, då ska jag köpa gymkort. Kommer sakna Astrid ännu mer när jag inser att jag måste gå själv till gymmet. Jag trodde inte riktigt på henne när hon flyttade tillbaka till GBG, trodde att hon skulle komma tillbaka. Men det blev aldrig så. Gillar inte att folk får examens och drar. Så jävla sämst!


Jag har inget speciellt att säga.
Men det känns inte bra att det inte ens är tekniskt möjligt att ringa Tim. Det går inte. För han har inget norskt nummer än. Jag saknar honom. Hjärtat mitt. Det verkar som att Norge är awesome i alla fall. Det är bra!
Eller inget speciellt att säga förresten, "jag älskar dig och saknar dig Tim" det är faktiskt alltid något speciellt!

premium

Fan. Jag skulle ju inte. Men jag gjorde det ändå.

Och vet ni, efter 30 minuter är jag mer än nöjd.





strandad


Jag saknar mamma, pappa och lillebror.

Kom.

Det regnar inte...

...men det är typ 12 grader, stormblåst och ingen sol att se någonstans. Och GotArk ska på utflykt till Gervide. Vi får väl se om det kommer någon. Annars kan styrelsen alltid dela på 180 korvar. 18 var ska vi väl få i oss?!

Var precis runt Visby en sväng. Inte bra för öronen. Det blåste rakt in och var inte alls behagligt, dessutom blåste hörlurarna ur en miljard gånger (vet, det är mycket). Måste skaffa mig ett nytt sexigt pannband. Ett med reflex det här året kanske? Eller enorma ullbeklädda hörlurar. Nu sitter jag iaf iklädd underställ (sälen-style) och ska äta rester från igår. Det är mys. Strax ska jag börja på en ny bok, Luftslottet som sprängdes. Kommer vara antisocial en vecka till.

Ja och om några timmar bär det av ut på landet för grillning, armborstskytte och en massa annat. En man ska visa hur man kan göra upp eld med två stenar eller om det var pinnar (rymdfysik!!), och då mina damer och herrar, då kommer det att börja regna!!



Härskarteknik

Osynliggörande

Förlöjligande

Undanhållande av information

Dubbelbestraffning

Påförande av skuld och skam


Var på en genomgång av ovanstående på FUM-skolan. Är väl egentligen välkända begrepp eller "tekniker" för att trycka ner eller vinna över sin motståndare, vän eller ovän. Men nu när jag har det aktuellt i huvudet så är dom verkligen överallt. Särskilt den sista, det måste vara den mest använda av alla.

Alla borde få sig en genomgång då och då. Tror det skulle vara bra i vissa sammanhang.

swish så var helgen förbi

Det gick framår för SD, illa, men kanske inte så illa som det kunde ha gått.

Litteraturseminarium i morron, det sista på den här kursen. Sen utgrävning eller besök på RAÄ, eller vad det nu var. HGO informerar kanske inte fullt så bra som man skulle kunna önska sig. Nånting ska vi göra klockan 14 i morron, men ingen vet riktigt vad. Spänning i vardagen.

Hur som helst, dags att sova.




Men herregud!!

Nu ska jag gå och rösta.
Vad jag ska rösta på?
Det är mer så att jag INTE ska rösta på Sverigedemokraterna.

Jag gick ur kyrkan. Men tydligen så tappade de bort mitt brev nånstans och sen fick jag bli kvar. Jag ser det som Guds tecken på att just jag är viktig i den här röstningen. I hear you God, jag ska rösta!






Kärlek

Jag älskar verkligen bibliotekets tal-/mp3-boksavdelning. Böckerna är underbara. Talböcker gör det möjligt att hela tiden (när man inte behöver lyssna på någon) suga i sig bra böcker genom öronen. Samtidigt som jag diskar, städar, blundar eller går någonstans kan jag ta in schysst litteratur. Dessutom är det väldigt väldigt skönt att efter att ha läst någon trevlig bok om tafonomiska processer en hel dag bara lägga sig ner och lyssna på en bok istället för att fortsätta läsa. Just nu är det Stieg Larssons - Flickan som lekte med elden. Den är sjukt bra, är 10 timmar in i den 22 timmar långa boken. Efter de står Aldrig fucka upp på tur.

Men ikväll får jag väl ta av mig lurarna. Kåren is waiting.

Ain't no sunshine...

Nu har han åkt från Gotland.
Jävla skit.
Jag hatar hela distansgrejen.
Och nu blir det jävla Norge.
Missförstå mig rätt här... Kul att han får jobba i Norge. Kul att han får bo med sina vänner och ha det hur skoj som helst.  Bra att han får tjäna pengar. Men det suger fortfarande. Det gör faktiskt det. Trött på det här. Jag vill att de blir vår tur. Jag vill att det ska finnas fantastiska jobb åt både mig och han på samma ställe. Jag kräver inte samma gata, inte ens samma stad. Samma jävla landskap vore schysst. Eller ja, samma LAND vore väl inte för mycket begärt.

....when he's gone!

Kärlek till Dig Tim. Min Tim.


Vecka 38

Måndag: Frisk som en nötkärna. Fortfarande ingen svininfluensa. Två andra på skolan har den, om man ska tro ryktet. Halva Visby ligger även i respirator på lasarettet och håller på att dö om man ska tro samma rykte så jag är skeptisk. Verkar trångt på sjukhuset... kön på ICA borde ha minskat. Det har jag inte märkt nåt av.

Kommisarien och havet började på fyran igår. Det utspelar sig på Gotland och kan vara något av det sämsta jag sett. Roligast var:
"Den där bilen bakom oss har följt efter oss länge nu"
Det säger dom när de kommer körandes från en återvändsgata. Så "länge" är väl en sisådär 55 meter. Lite väl paranoit kanske. Det var en massa massa annat underhållande också. Som folk som hade bråttom men ändå hann cykla igenom alla Visbys gator i cirklar... Dåligt som sagt. Att det var dubbat från tyska gjorde inte saken bättre. Men ändå kul, på ett tragiskt sätt.

knorr


Nu har en på min skola eventuellt svininfluensan.


Tim är här hos mig på Gotland. Just nu ligger han sött och snarkar medan jag pluggar, eller ja bevisligen bloggar. Det är mys. Vi litteraturseminar-ar/-ierar (??) oss igenom en dansk bok om typ bara sjukdomar just nu. Sjukt (hö hö) intressant men i längden väldigt jobbigt. Jag känner hur mina tankar grötas ihop när jag tänker på svenskdanska. På tisdag ska jag hålla en kort lektion för klassen och det känns inte roligt någonstans. Paleoepidimiologi ska jag prata om i alla fall. På dansksvenska. Men det kommer att gå det med.


I helgen är det SCA-event och jag ska klä ut mig och åka ut på landet med medeltidsföreningen. Ja jag vet att det låter väldigt konstigt. Och det är det också. Men så jävla skoj.