Utan kött i 6 månader, försmäktar jag på denna ö.

Utan kött i 6 månader. Vem hade trott att det skulle gå? Inte jag i alla fall, men så lång tid har det gått nu sen den där hamburgaren i april. Känns mycket bra!

homo


Människan skapades inte för äktenskapet
Äktenskapet skapades för människan


I morron ska dom rösta om homoäktenskap i kyrkan. Man blir mörkrädd av debatten. Jag har försökt att lyssna. Men när den ena sidans argument bygger på vad Guds påstådda vilja är och deras egen definition av onaturligt som automatiskt dåligt (om det ens är onaturligt och vad nu något icke naturligt är, då väl allt egentligen är av naturen) så ger man upp efter ett tag. Men jag tror att det blir ett Ja till äktenskap för alla i morron. Jag tror faktiskt det.

Drömmar igen

Åh jag drömde så jävla bra i natt. Drömmen hade allt. Spänning, kärlek, vapen, bomber, biljakter, båtar, återföreningar... allt. Den var så bra att när jag vaknade så var det med en känsla av en kommande rikedom. Jag måste skriva ner drömmen och göra den till en bok! Världen måste få läsa det här. Men när jag väl tog fram penna och papper insåg jag att ingen kommer förstå. Drömmen hade allt utom logik. Synd.

tuff tuff...

Jag är sugen på äventyr.
Jag vill ut i världen lite.
Se nåt.
Göra nåt.
Resa, uppleva, chansa.
Kanske är det bara höstdepp och jobbig kurs i skolan som gör det? Jag kan ändå inte få det ur huvudet helt. Kanske är jag inte skolmogen till hösten? Är det fel att ta en paus och prova på ett liv utanför csn-bubblan lite?

För tredje natten i rad drömde jag om tåg. Jag är i ett tåg, utanför ett tåg, går på en tågräls, missar tåg, kommer med tåg... tåg tåg tåg.
Gino Guliatti (som väl alla känner som en otroligt duktig vetenskapsman när det gäller drömmar) säger det här om tåg på en hemsida med många schyssta flashanimationer:


Tåg hör till de viktigare drömsymbolerna. Tåget för oss genom livet, och vi måste följa med vare sig vi vill eller ej, tycker vi. Men det är fel. Varje människa har en fri vilja och är inte bara ett slags kolli som fraktas fram. Drömmen är både en varning och en maning till oss att rannsaka oss själva. Det gäller att inte komma "för sent", att inte "missa tåget". Det kan också i drömmen vara svårt att komma fram till biljettluckan - vår inre "biljettlucka" är de komplex vi måste frigöra oss från, så att de inte hindrar oss från att komma i väg, att nå vårt mål.


Dags att ta tag i det här med biljettluckan och kanske skaffa en karta så jag vet vart spåret går egentligen.



ångest

Halloween snart.
Hjälp mig.








Man kunde ju önska sig att man kunde virka.

Jag har verkligen ingen fantasti.
Jag är världens tråkigaste.



fast

 

800 Km

60 000 Kcal

Om jag kunde springa fågelvägen.
Skitö...
Jag saknar Tim!


RAÄ 223

Mycket plugg i skolan, en del träning och sen lite mer plugg hemma med en papperstuggande monsterkatt. Det är mycket att göra just nu. Och mitt i alltihopa läser jag en jättebra bok. Helgen ska bli en lugn, festfri myshelg. Det är tanken, men vi får väl se. Den nya traditionen med bastu på fredagar ska jag och Louise hålla i alla fall.

 

Grattis Challemannen 3 år

näej

Stryk det där jag skrev om projekthantering i förra inlägget.

"svårt men kul"

Det är inte ett dugg kul!


ännu en helg

Projekthantering hela förra veckan. Svårt men kul. Jag vill nog syssla lite mer med sånna där ekonomigrejer, svåra ord och obegripliga formler och beräkningar. Men vi får väl se om jag kanske har ångrat mig när den här kursen är över, 4 veckor kvar. Efter det ska jag krypa in i labbet och borra efter DNA i ben. Kan tänka mig att jag kommer att gilla den kursen också.

I fredags körde jag och Lollo spinning med super-cykel-Staffan. Efter det bastade vi i sambastun på gymmet (dvs jag och Louise och öldrickande herrar/gubbar... inte toffsbeklädda samer). Sen hyrde vi en film tillsammans med Grurra och Nori. Efter det sov jag, innan 01. Bäst.

Lördagen innehöll två större aktiviteter. Först Visbydagen. Påminner lite om Västerås kulturnatt men dom kör hela dagen här. Jag och Linnéa tog tillfället i akt och klädde ut oss och körde medeltid. Det vräkte ner regn hela dagen och blåste storm. Allt ylle har inte torkat än, 24 timmar senare. Sen var det Elnas "finfest". Alltså balklänning om man hade annars så fint man bara kunde. Många hade faktiskt balklänning, inkl Markus. Kul förfest, rätt skoj på kåren också.

Nu ska jag baka äppelscones och dricka en kopp te. Utanför blåser det kuling, regnar och är allmänt super-höstigt. Det är bara mysigt, för jag ska inte gå någonstans.





ensam

Har pratat med Tim i en timme. Det kanske inte låter så märkvärdigt, men det är det. Allt var jobbigt och tungt. Nu är allt bra igen. Jag är bättre när jag är med honom. Hjärtat mitt.

Det kanske inte blir Sthlm sen.