Fortsättning

Ja jag har nu fått veta att det finns folk som väntar på forsättningen på vart jag och Frida var någonstans. Så nu måste jag nog forsätta. Var på Venedig ja;

Venedig
Helt underbar stad. Jätte vacker och finare på riktigt än vad någon kan förklara eller bilder kan visa. Allt var tyvär skit dyrt. Åka båt buss 60:-, Gondol typ 500:- och en pizza kostade närmare hundralappen. Men vi bodde på en schysst camping med pool vilket var otroligt skönt efter att vi hade gått ganska långt i 30+ för att komma dit. Gillade den här staden.

Pisa
Tog oss vidare till Pisa och såg det lutande tornet. Det var fint men det var lite snett. Vi tog turistiga bilder och sen va det slut på roliga saker i den lilla stan. för att inte säga håla. De har inte mycket mer att titta på än det lutande tornet som faktiskt är, förlåt, ganska ovärt. Men det var ju kul att ha sett... man vet ju inte hur länge det står kvar innan det ramlar omkull.

Rom
Fin Varm stad. Bodde i ett tält som vi hyrde på en camping. Schysst pool hade de och en massa roliga människor. Konstiga australiensare fanns det rätt gott om. Köpte en kortlek och upptäckte att det var tarotkort... haha värt. Men såg Vatikanen och fontänen. Kyrkan var väldigt väldigt fin och jag är glad att vi trotsade hettan och tog oss igenom alla säkerhetskontroller och långa köer för att komma in. Men Collosseum var endå det häftigaste. Även om det kostade lite att gå in (vi hade en rätt ansträngd ekonomi vid det här laget) så var det hur värt som helst att gå in. Häftigt att tänka sig allt som faktiskt har hänt där och i ruinstaden runt om och att det fortfarande står kvar.

Barcelona
Flög med en timme sena Ryanair till Barcelona. Planet var fullt av skrikiga italienare som drev oss till vansinne. Men vi kom fram till ett fint Spanien och ett Barcelona som hade allt. Stad, liv, turistgrejer, värme och Strand!! Brände oss men det gjorde inget. Bodde på ett berg på ett hostel där hela personalen hade någon form av funktionshinder. En utan arm, en utan öga, en vindögd, en med downs syndrom......... och alla som bodde där hade även det något slags problem då de fönade håret vid 04 tiden och dushade mitt i natten samtidigt som de skrek ut Briney Spears sånger. Men vi älskade Barcelona endå. Paellan var fantastiskt god och stranden ännu bättre!

Sen åkte vi hem. Men det vill jag inte skriva nåt mer om än att vi landade i 12 grader ösregn på Skavsta.... och det kändes sådäääär.

Hemma

men vafan. tiden gick för fort. Vi landade på Skavsta idag vid halv två eller nåt.... i halvt ösregn och tolv grader. Kul att komma från Barcelona då. Kul Sverige.
Ska nu ge mig på en snabbsumering av resan i alla fall:

Paris
Här börjades vår resa. Hamnade på ett rätt fint budgethotell och hann se en hel del av Paris. Gillade Paris som fan! Dit kommer jag att åka tillbaka. Bra väder var det också.

Bryssel
Försökte hamna på nattåget till Berlin från Paris men det var fullt så vi drog till Bryssel istället. Det var kallt, blåste och vi hittade inget hostel. Åt god falafelgrej i alla fall och kollade runt lite i typ gamla stan. Sen åkte vi vidare på ett nattåg till Berlin i alla fall som var över en timme sent.

Berlin
Tåget var över två timmar sent när vi efter en horribel natt i en tattig tågvagn kom fram. Trött men på gott humör åkte vi till vårt hostel som låg i ett grymt soft kvarter i stan. Finaste och fräshaste hostelet var nog det här. Använde våra sovsäckar för första gången och de fungerade superbt. Very nice. Såg massor i Berlin också. Åt god pasta och hittade en himla stor och bra secondhand butik.

Prag
Kom fram nån gång vid 12 på kvällen och  det första som hände var att en gubbe blev rånad. Tog en taxi i panik och hamnade på ett soft hostel med enormt många amerikaner. Gick och la oss och upptäckte väldigt snart att från vårt fönster var det 3 meter till tågrälsen haha. Man vande sig ganska snabbt. Bara att hålla i sig i sängstommen när godstågen kom så var det lugnt. Prag var bra och billigt. Ölen kostade nada. Vädret var rätt kasst dock.

Krakow
En av de otippade favoritstäderna. Såg ganska mycket av ytterkanterna i denna stad eftersom vi hoppade av vår Tram alldeles för sent och fick gå tillbaka. Bodde på Seventh heaven hostel i eget rum för en gång skull. Ett helt tomt hostel som det bodde isbjörnar i. Haha det var ishotellet 2. Sjukt kallt!! Krakow är en schysst fest stad i alla fall och det finns rätt mycket att hitta på. Vi drog till Auschwitz på en gudiad tur i alla fall. Det var sevärt. Historieböckerna på riktigt. Det var även här som vi träffade Liselott och PG mitt på en gata. Historieboken personifierad.

Bratislava
Good thing we did not come in the winter, can be a biiiit depressing!
Väldigt fin stad men folktom. Helt tomt. Bara massor av fulla engelskmän i röda läderklänningar och renhorn. Ölen var otroligt billig. Bodde på ett rätt okej hostel men med en miljon katter utanför som slogs hela nätterna. Jag föredrog nog faktiskt tåget framför det där!! Kul att ha vart där men jag kommer nog inte åka tillbaka. Söt stad men trist.

Wien
Åkte med tåget från Bratislava till Wien över dagen bara. Tog en timme. Jätte fin stad och vi hade himla bra väder. Men ganska dyrt. Låg mest i parkerna och solade.


Budapest

Stor stad! Väldigt stor. Fint var det i alla fall. Drack Abzint... var sådär haha. Men kan sätta en bock på att ha gjort det i alla fall. Mycket gående här. Gick lite vilse också. Upp på ett väldigt stort berg... har vart upp på väldigt många berg i väldigt många städer på den här resan.

Ljubliana
Gull gull gull. Man trodde nästan inte staden var på riktigt. Bodde väldigt mycket mitt i på ett schysst hostel. Fin stad, lugn med massor av restauranger. Fick ett par väldigt fina trosor också.

Venedig...

Eller nä nu somnar jag. Är skit trött. Fortsätter snabbgenomgången i morron kanske. Det hände så grymt mycket att jag tänker faktiskt inte skriva så mycket här. Vi ses väl antagligen och ni kan få höra om ni vill. Ska sova nu.
Natti

Eva Caroline