Tänd ett ljus för allt du tror på


Morsan har köpt en ny julskiva. Absolute Christmas. Det är fan nästan exakt samma låtar som på den förra skivan vi hade. Firar man svensk jul så gör man och då ska man tydligen inte tro att man får slippa hittar som Vikingarna - Hej i mitt vinterland eller Just D - Juligen.
Min bror med flickvän har byggt ett pepparkakshus. Dom hade ett system för hur godisarna skulle sitta men det sprack rätt snabbt. Men dom är stolta och ja... det är mycket godis på huset.
Måste börja köpa julklappar nästa vecka. Nu är jag ju uppe på benen igen efter min dödssjukdom.
Andra advent.

C

Förvirrad och sjuk

Idag på eftermiddagen när jag vaknade så räknade jag ut att jag hade sovit i 16 timmar. Nu såhär på kvällen efter att ha sovit lite till så inser jag att det inte ens har gått ett halvt dygn än sen jag somnade igår kväll. Äh jag vet inte hur länge jag har sovit men mycket har det blivit i alla fall. Stackars mig, jag är sjuk. Jag blir till och med utmattad av att sova.
Det är tråkigt att vara hemma och arbetslös... lägg sedan på att vara sjuk också och man når fan botten. Jag är grymt uttråkad. Försökte göra i alla fall någonting idag men efter att ha duschat känndes det som jag hade sprungit maraton. Sov lite till. Kosten har bestått av tre liter vatten, ett paket halstabletter och nyponsoppa. Nu ligger jag i soffan... somnar väl snart igen. Vart krasslig länge och nu har min mor beordrat mig att ligga kvar här tills jag är frisk på riktigt. Kanske pallar en dag till sen kommer mitt sociala behov ta över och jag är idiotisk nog att hitta på nåt endå.

Julen ligger för dörren och jag känner mig lagom stressad. Men jag tycker att det är så jäkla roligt att köpa julklappar. Ännu roligare är det att köpa fina lådor, papper och massa snören att göra fina paket av. "Man får julklappar med ögat också". Min lillebror och pappa är svårast. Kanske för att jag vill lyckas så bra med just dom. Pappa för att han är den som alltid har älskar presenter mest. Det är honom man får gömma klapparna för mest och det är definitivt han som inte sover dagen innan. Han är som ett barn. Och man vill inte göra honom besviken. Svårt att göra också... men jag vill att han får det perfekta. Men vafan det nu kan vara har jag inte kommit på än. Lillbrorsan vill jag bara ge nåt bra för att han är ju typ den bästa jag har.

Helst slut nu. Klockan är ställd i alla fall. Ska upp och göra ett försök att kolla på Fyglesangs avfärd. Jag är lite nervös... det är stora grejer det där. Undrar hur han känner då... Äh han är en cooling.

Ett litet steg för Christer ett stort steg för Sverige. //C

Sjukt arbetslös


Yes idag är jag arbetslös. Men bara för att jag är sjuk. Tennisbollar i halsen. Fan Aj.
Ägnar dagen åt att bädda rent sängen och skriva jobbansökningar. Hittat några roliga jobb. Men sånna får man ju aldrig. Vet inte vem som har ett kul jobb som de verkligen vill gå till. Mer än min pappa då kanske. I och för sig så trivs jag också där. Där jobbar dom bästa människorna i stan. Men sånt står sällan i jobbannonser "Jobbet är skit men folket som jobbar här är skit sköna så det gör inget"!! För jag kan jobba vart som helst egetnligen bara dom som jobbar där är trevliga, glada och roliga. Sökt samma jobb som min mamma nu i alla fall. I wish. Mina mamma knäcker mig.

Min far har köpt ny lägenhet och min mamma och hennes nya karl+3 barn har troligen fått en ny lägenhet tillsammans. Samma inflyttningsdag. Men ni hör ju. Jag måste flytta hemifrån. GE MIG FAST KUL JOBB!!! Jag  behöver en egen lägenhet. Jobbigt att jag ska ha sånna krav. Jag vill ha ett bra jobb och en riktigt schysst lägenhet. Men jag växer ju upp i den generationen där man absolut inte får ställa krav. Och nu framstår jag som ett bortskämt äckel också. Way to go.

Ska improvisera ihop en pastasås med det jag hittar i kylen nu. Sen ska jag skriva några ansökningar till också. Sen ska jag komma på vad mitt livskall är. Ikväll kunde det ha vart Lost om det inte var uppehåll nu igen. Va i he... det är mer uppehåll i den serien än vad den går. Ska dricka min traditionella onsdagsglögg i alla fall.

Tjipp *

Utebliven arbetslöshet

Ännu en måndag jag måste jobba på. Jobbade hela veckan, var ledig en helg, och nu är jag tillbaka i växeln. Känner mig normal. Det är så himla skönt att få göra något. Jag är behövd. Yes. Dessutom har jag fått en dygnsrytm. Grattis till mig. Men fan... haha jag saknar sovmornar. Och sov-dagar.

Helgen var till belåtenhet. Jag, Frida och Fridas kompis från landet delade på för många flaskor vin vill jag påstå såhär med facit i hand. Kollade på idol-finalen. Har inte följt serien så slaviskt som Frida men man vill ju se finalen. Min söta norrlänning vann... och jaaa jag sms-röstade. Men haha vafan... man vill ju göra sin insats. Nu är han på Rix morron Zoo. Stackarn, han är ju en kändis nu och borde få långa sovmornar och äta chamapgnefrukost och sånt?! Och japp... där kom vinnarlåten. Första gången den spelades på radio den här veckan. Klockan är 07,47. Jag har jobbat i 32 minuter. Jag kommer hata den här låten på fredag!

Lördagen spenderades tillsammans med mitt ex. Jag var bakis. Han var bakis. Vi bråkade en del. Sen åkte vi till Maxi och köpte pommes. Efter den feta måltiden så kändes det mycket bättre och vi kunde umgås som folk.

Lina-Maria, tjejen som ligger på min tre-i-topp-lista över vänner jag haft längst har nu lyckats flyga ur boet och skaffat egen lägenhet. Helvete!! Alla är så gammla... vi är så gammla. Åldersnojja AB! Snart 20 och jag är inte tonåring längre. Kan man få fylla tjugoton istället? I alla fall så har on en grymt mysig rymlig etta innanför cityringen och i källaren världens relax. Shit. Bubbelpool för åtta och bastu i världsklass. Där firade vi Kgrens nittonde födelsedag igår. Grattis vännen. Första advent- och födelsedagsfirande i bubbelpool vill starkt rekomenderas. Och ja, Västerås fyrverkerier vid första advent. Hallelujah moment. Jag bara råkade gå förbi när det hela satte igång. Om du känner mig så vet du att fyrverkerier är det bästa jag vet i världen. Det ska skjutas högt, smällas högt och bli stort. Har du en sån fyrverkeripjäs kan du impa på mig... helt säkert. Dom där fyrverkerierna... jag kan börja gråta av tanken nu. Jag blev rörd. Tyvär hittade jag ingen av de ansvariga för det hela. Jag har i alla fall kommit fram till vad det är för man jag söker. En pyrotekniker.´Vart hittar man sånna? Ska gogla idag.

Nu ska jag sköta mitt jobb. En miljon fax att sortera och posten har kommit.
Over and out. C

Godmorgon Världen


Jaaa!!
Idag är det äntligen fredag. En hel heltidsvecka är nu över. Det har vart en hård vecka för någon som är arbetslös egentligen. Har inte haft nån tid alls för att göra ingenting. Och fan, hur gick det för alla de i Hem till gården, vilka gäster har Operah haft och vart har Martha haft för sig i studion utan mitt sällskap?

Den här veckan har det vart jag, kalkon-tanten och Rix Morron Zoo. Jag har nämligen fått ett extrajobb på ett bokbinderi. Har ni människor tänkt på vart böckerna kommer ifrån. Jag menar alltså riktigt egentligen. Det är häftigt. Pappret (som det alltså redan är tryckt på) åker in i ena änden av en enorm maskin och ut i andra kommer böcker. Eller ja... rent tekniskt så skule det kunna vara så men det ska naturligtvis krångla och fastna och greja där emellan. Mmm... häftigt är det.
Men jag står ju inte vid en sån där maskin heller. Nej jag tar hand om alla böcker som är lite annorluna. Veckan har bestått av 20 000 (!!!) kokböcker som jag skulle slå in i skyddsomslag. Boken är för stor för att gå in i maskinen. Alltså en sån där fin svart bok som skulle få ett färgglatt papper runt sig. Jag har slagit in dom. Mina händer är som durkslag. Papercut har fått en helt ny... aaa asså aj. Sen har jag även lagt 1600 cd-skivor i sånna där mjuka plastfodral och lagt i en pappersframsida och klistrat igen. Det tog totalt 12 timmar. Ingenting kommer i bara 20 exemplar inte. Mitt emot mig står en 60 årig tant som ser ut som en kalkon. Hon har stoppat böcker i skyddsomslag i 17 år. Man skulle kunna filma en sån där "Kid's stay in school!!!!"-film på det här stället. Och man får absolut inte prata. Ingen pratar. Det är tyst där vi står och arbetar. tyst i fikarummet... tyst tyst tyst. Alla kollar konstigt på mig om jag säger nåt. Men jag blir ju nervös. Stå bredvid massa människor i fyra dagar och inte ens kommentera vädret. Seriöst? Aja alla arbetsplatser har väl sin specialitet.

Idag är jag i alla fall tillbaka på min näst äldsta arbetsplats. Tänk att dom fortfarande vill ha mig kvar som extraarbetare. Ingenstans har jag lärt mig så mycket saker som kanske enegtligen är värdelösa för mig att veta som här. Jag sitter i växeln på ett stort industribyggvaruhus. Eller ja jag sitter här när den ordinarie Växelhäxan är sjuk eller på semester. Fast jag är en Ringblomma!!! Idag ringer det lite mycket tycker jag. Fan va folk ska trakassera mig...
Det här är ett kul jobb. Mycket folk som kommer förbi min lilla bunker innanför dörren för att prata, fråga konstiga frågor om rör eller andra saker jag aldrig hört talas om eller bara för att bjuda på godis.

I morron är det lördag och jag ska sova. Ikväll ska jag dricka vin och relaxa. Är det såhär resten av livet ska vara? shit... jag säger upp mig.
På måndag börjas det igen.

Ovet and out. C