På gränsen

DN publicerade idag den här artikeln som jag tycker är på gränsen till läskig.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=733094

När kommer lagar som förbjuder film och böcker att ha vilket innehåll de vill?!
" Även om det i dag inte är reglerat i lag finns indirekt en god uppfattning om vad som uppfattas vara könsdiskriminerande, säger Eva-Maria Svensson."
Är det så himla självklart? Lagen är öppen för tolkning och man ska döma lite efter som man tycker i varje enskilt fall. Det är väl väldigt individuellt vart man själv lägger gränsen för sexistiskt eller könsdiskriminerande? Måste vi i trygga Sverige lagstifta om allt så att staten fixar det åt oss? Vafan, blir du upprörd så ring, skriv brev, gå dit... skäll ut företaget så de får skämmas istället. Jag minns en viss Johanna som såg till att en butik fick veta vad hon tyckte om deras spankingreklam. God förebild. DN har förövrigt HM's julreklam (såklart) som bild på första sidan för den här artikeln.


Kommentarer
Postat av: Daniel Halldin

Nu ska jag vara lite extrem:

Nazisterna kom till makten genom demokratiska val. När de fått makten började de censurera med hänvisning till moral och vipps så ja...

För ca 90 års fick kvinnor rösträtt och se vart det har lett... Staten kontrollerar vem som ska vara hemma med barnen, vem som ska anställas på en arbetsplats, vad vi ska tycka o tänka om sex, kvinnor och män.

Det är mest kul att påpeka en likhet, fast den är långsökt och smaklös. Men ack så roande och skrämmande.

2008-01-16 @ 00:39:49
Postat av: Johanna

Daniel Halldins kommentar var ju bland det mest korkade jag läst.

2008-01-16 @ 15:59:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback